Návrat z temnoty - Liz Coley

pondělí 29. prosince 2014
    
                                     
    
 Anotace
 Bylo jí třináct, když se ztratila.

Zmizela své rodině, přátelům, světu. Když se zčistajasna objevila, zjistila, že jí chybí velký kus sebe samé.

Šestnáctiletá Angie Chapmanová se po třech letech od svého záhadného zmizení vrací domů. Z toho období si nic nepamatuje, jako by jí někdo vymazal všechny vzpomínky. Musí si poskládat příběh o všech hrůzách, které prožila, aby získala nazpět svůj život.


        Originální název :  Pretty Girl-13
     Série : -
         Nakladatelství : FortunaLibri 
    Rok vydání :  2013
     Počet stran :  304 

Angie se jednoho dne z ničeho nic objeví na konci ulici ve městě ve kterém žila celý svůj život .

Když ovšem přijde domů a prohodí „ahoj“ místo odpovědi matka propukne v pláč .Angie netuší co se děje . Vždyť to je pořád ona třináctiletá Angie .

Pravda je ovšem jiná je jí šestnáct a už tři roky je pohřešovaná .

 
Angie se ztratila na táboře když jí bylo třináct let . Od té doby se jí rodina i policie snažili všelijak najít .Ale nepodařilo se jim to . Teď je ovšem zpět . Je jí šestnáct .Ale z uplynulých tří let si nic nepamatuje .
 Angie je mi jako hlavní hrdinka sympatická na to co prožila je silná .Angie trpí poruchou osobnosti a tak dochází pravidelně k psycholožce , aby jí pomohla si vzpomenout .K tomu nastupuje zpátky na školu kdy je její jméno známé jako „ta co zmizela“ 
 Angie se musí vypořádat i se spoustou dalších problémů . Jako jsou například vztahy s její rodinou a přáteli .
Tahle kniha je skvělá. Příběh vás upoutá už od první kapitoly . Knihu jsem měla půjčenou z knihovny a zbýval mi už jen jeden den než jsem měla knihu vrátit .Tak jsem si řekla , že zkusím jednu kapitolu a uvidím . Od té chvíle jsem se od knihy neodtrhla . A přečetla jsem jí na jeden zátah.
 Na knize se mi líbí , že nám ukazuje pohled na psychické poruchy . To se mi na této knize hodně líbilo .Knihu bych doporučila každému , ale myslím si ,že někoho komu je dvanáct bavit nebude . 



 









4 komentáře:

Každý komentář mě potěší.